Oliën, hydrolaten & kruiden

La Caldera heeft een enorm assortiment oliën, hydrolaten en kruiden. Omdat wij alleen topkwaliteit bieden, beperken wij ons tot het merk waaraan wij ons vertrouwen hebben gegeven: Utsukusy.

Oliën

lacaldera-rond-002

Wij hebben een uitgebreid assortiment etherische oliën, zoals vette-planten-olie (draagolie), maceraten en hydrolaten. Deze vette-planten-oliën, zoals olijfolie, jojobaolie of teunisbloemolie, kun je zowel inzetten voor inwendig als uitwendig gebruik. Tevens zijn het prima draagoliën voor de etherische oliën. Wij informeren je graag hierover.

Hydrolaat is het eerste water dat via stoomdistillatie bij het winnen van etherische oliën vrijkomt. Dit resulteert in prachtige kruidenwaters, zoals rozenwater, oranjebloesemwater en lavendelwater.

Deze hydrolaten kunnen zowel uitwendig als inwendig, als in een ruimte gebruikt worden. Ook hierover krijg je informatie en maken wij desgewenst kleinere verpakkingen en verstuivers voor je.

 

 

 

lacaldera-rond-003Utsukusy

Van ons huismerk Utsukusy hebben wij meer dan 40 soorten etherische oliën zoals Vetivert, Bulgaarse roos en Cederolie. Verder zijn er meer dan 20 soorten vette-planten-olie in het assortiment, zoals Rosa Musqueta, St. Janskruid en Calendula.

Ook van de hydrolaten zijn er meer dan 20 in ons assortiment, waaronder Violetas, Castaño de Indias en Melisse.

Een specialiteit van ons huismerk zijn de Ayurvedische oliën.
Del arco Iris, regenboogolie, een olie die het lichaam in evenwicht brengt.
Kapha olie, element water, aarde, een olie die ontgiftend werkt.
Pitta olie, element vuur, een olie die ontspannend werkt.
Vata olie, element lucht, een olie die op de flexibiliteit werkt.
Bienestar olie, een topper voor mensen die last hebben van vermoeidheid en stress.

lacaldera-rond-006

Kruiden

La Caldera heeft een groot assortiment gedroogde kruiden. Kruiden voor in je ruimte, voor je lichamelijke verzorging, of voor een eerlijk en geneeskrachtig kopje kruidenthee.

Er is prachtige korenbloem, vrouwenmantel, roos, brandnetel en nog veel meer. Alle kruiden zijn van topkwaliteit en los te verkrijgen. Wij verkopen alleen kruiden van Het Blauwe Huis. Deze zijn van biologisch-dynamische teelt.

Van ons huismerk Utsukusy bieden wij nog veel meer kruiden. Gevriesdroogde kruiden voor maskers, pakkingen of kruidenbuidels. Verschillende theesoorten voor innerlijke en uiterlijke schoonheid, meerdere soorten algen die op allerlei wijzen ingezet kunnen worden.

Wanneer je wilt word je over al deze kruiden en het gebruik ervan geïnformeerd en word je eventueel getest.

Meer leren over oliën, hydrolaten en kruiden

La Caldera biedt ook cursussen Natuurlijke Schoonheid en Utsukusy workshops voor professionals.